Licht Therapie

Onze apparatuur werkt met onzichtbaar licht (infrarood) en zichtbaar licht (kleuren).

Infrarood licht kunnen we instellen van 35 graden - 90 graden in de capsule waarin u ligt, zowel beneden, boven of allebei. Het gevoel en de werking is intenser in vergelijking met een gewone infrarood sauna. Omdat het hoofd zich niet in de capsule bevindt, is de in- en uitademlucht prettiger en minder heet dan in een gewone sauna. Tevens kan Aroma Therapie tegelijkertijd in een lage dosis worden gecombineerd.

Kleuren kunnen we instellen in : rood, violet, blauw, turquoise, groen, geel, wit en ritmisch of continu

De keuze van de kleuren, behandeltijd en combinaties met andere therapie is maatwerk en wordt tijdens het eerste consult besproken

Onderstaande kernwoorden voor iedere kleur geven de verschillen tussen de kleuren in het algemeen aan. Ze zijn zeker niet bepalend voor de uiteindelijk behandelkeuze. Daarbij spelen meer factoren een rol.

Rood

Brengt je in beweging. Een kleur die warm en krachtig is en de bloedsomloop stimuleert. Heeft invloed op het hart, de spieren en de longen.

Violet

Staat voor spiritualiteit. Brengt inzicht en inspiratie. Behandeling van het lymfesysteem en de milt.

Blauw

De kleur van vrede met een kalmerend effect. Werkt op de hypofyse en het endocriene systeem. De kleur tegen alle soorten pijnen en ontstekingen.

Turquoise

Geeft een bevrijdend en gelukzalig gevoel.

Groen

Werkt ontspannend en bevordert het gevoel van tevredenheid. Toegepast bij COPD, ontstekingen van gewrichten. Goede resultaten bij veel chronische ziekten.

Geel

Werkt ondersteunend bij de stofwisseling en spijsvertering. Daarnaast toegepast bij klierziekten, lymfesysteem en zenuwstelsel. Wekt vrolijkheid op.

Wit

Dit zijn alle kleuren bij elkaar. Heeft een reinigende werking.